Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Hamarosan kimerül az élelmiszeripari gigapályázat kerete!

2016. május 09. 13:40 - Gönczi Zsolt

A februárban megnyíltVP-3-4.2.1-15 Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás- hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban” élelmiszeripari beruházásokat támogató 151 milliárd forintos keretű nagy uniós pályázat első szakaszára 126 milliárdos támogatási igény érkezett, de azóta már 130 milliárd forint fölé emelkedett a támogatási igény.

A Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára úgy látja, hogy az első szakaszban beérkezett pályázatokról már nyáron megszülethetnek a támogatói döntések, azaz az új állami pályázatértékelői rendszer nem fogja lassítani a döntéshozatalt, év végéig pedig az előlegeket is meg fogják majd kapni a nyertesek.

  • A 126 milliárd úgy oszlik meg, hogy a pusztán élelmiszer-feldolgozással foglalkozó mikro- és kisvállalkozások összesen 40 milliárd forintra pályáztak eddig, míg a kis élelmiszeripari vállalkozások 86 milliárd forintot szeretnének lehívni az uniós keretből.
  • Utóbbiak esetében biztosan csökken a ténylegesen megítélt összeg, mivel már most látni, hogy vannak olyan tervek, amelyek kihallanak a rostán.
  • A borászatok is örülhetnek, mert az eredetileg 20 milliárd forintos keretet a duplájára emelte a Miniszterelnökség és hamarosan megjelenik ez a pályázat is. A 20 milliárd forint pluszforrást a Vidékfejlesztési Operatív Programon belüli átcsoportosítással biztosítja a tárca, a pályázati menetrendet bemutató Éves Fejlesztési Keret módosítása a napokban jelenik meg.

A középméretű élelmiszeripari cégek támogatása érdekében a minap elhangzott az is, hogy módosul a GINOP, éspedig a GINOP áprilisban módosított idei pályázati menetrendjében már megtalálható volt az alábbi két pályázat:

  • Az "Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel" című, júliusban nyíló, GINOP 1.2.6-16 kódszámú felhívás kerete eddig 22 milliárd forint volt és ezen összeg Lázár János bejelentésével 50 milliárd forintra emelkedik.
  • A pénzügyi eszközöket tartalmazó "Élelmiszeripari középvállalatok termelési kapacitásainak bővítése keretében finanszírozott kombinált hitel" című, szintén júliusban nyíló, GINOP 8.3.4-16 kódszámú felhívás keretére 40 milliárdot mutatott a menetrend, amely a friss bejelentéssel 50 milliárd forintra emelkedik.

Tehát ez az utóbbi 100 milliárd forint dedikáltan szerepelni fog majd a GINOP-ban, igaz azt is érdemes megjegyezni, hogy ennél ténylegesen több forrás jut a GINOP-ból az élelmiszeripari cégeknek, hiszen indultak az eszközbeszerzési és kutatás-fejlesztési pályázatokon is.

forrás portfolio.hu

 Ha pályázni szeretne még nem késő és ennek érdekébe jelezze pályázati szándékát az alábbi elérhetőségeken info@fnti.hu vagy +36 20 377 9200 és felkészítjük a  pályázat sikeres beadására! 

 

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

gonczi.zsolt@fnti.hu, 06 20 377 9200

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr938699540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása