Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Indulnak a vidékfejlesztési pályázatok !

2023. november 01. 15:28 - Gönczi Zsolt

Elkészült a menetrend, a jövő év elején indulnak az új agrár- és vidékfejlesztési pályázatok, csaknem 2900 milliárd forintnyi forrás áll a gazdálkodók rendelkezésére. A 600 milliárd forintos uniós vidékfejlesztési támogatást a magyar kormány további 2300 milliárd forinttal egészít ki, a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés hatékony támogatása érdekében.

Az agrártárca szerint a meghirdetett pályázatok lehetőséget biztosítanak a kis-, közepes- és nagygazdaságoknak egyaránt, hogy az elmúlt két év gazdaság-piaci változásaira reagálva a termelésüket hatékonyabbá tegyék, vagy akár több lábra helyezzék a tevékenységüket.

A támogatásokkal 11 olyan szakmai programot valósítanak meg, amelyek a gazdaságfejlesztést, a zöld jövő feltételeinek megteremtését és a megújuló vidéket segítik.

Elkészült a menetrend, a jövő év elején indulnak az új agrár- és vidékfejlesztési pályázatok.

Nagy István közlése alapján a menetrend a következőképpen fog alakulni:

  • 2024 februárjától indulhatnak az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó felhívások;
  • márciusban jelenhet meg a mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházások támogatásának első pályázati csomagja, amely magában foglalja az élelmiszeripar, a takarmányipar, a kertészet és az állattartás beruházásait segítő felhívásokat;
  • szintén tavasz elején tervezik elindítani az ökológiai szempontból fontos földhasználatváltást segítő támogatásokat;
  • nyárra készülhet el a generációváltást segítő felhívás;
  • míg őszre várható a vidékfejlesztési pályázati konstrukciók előkészítése.

Továbbá, a jövő év végére újabb beruházási, pályázati csomag meghirdetését időzítik, amely a precíziós gazdálkodást vagy éppen a terménytisztítás-szárítás technológiai megújulását segíti elő

Felmerülő kérdés, illetve igény esetén, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: gonczi.zsolt@fnti.hu vagy +36 20 377 9200-as telefonszámon.

Gönczi Zsolt, ügyvezető

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr9518248291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása