Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Egyházi épületek 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése

2015. június 01. 13:25 - Gönczi Zsolt

A Pályázati Felhívás célja energia megtakarítást eredményező beruházási projektek előkészítése a 2014-2020 közötti időszakra.

 

Az alábbiak szerint előkészített projektek közül kerülnek ki a KEHOP keretében kiírásra kerülő egyházi energetikai pályázat kiemelt projektjei.

 

FIGYELEM!

A KEHOP 5.7.0 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című konstrukció keretében előkészítési tevékenységek elszámolására nem lesz mód.

 

 

A pályázók körének meghatározása

 Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (21/2012. (IV. 16.) KIM rendelet módosításáról szóló 22/2014. (III. 13.) KIM rendelet a statisztikai számjel elemeiről és nómenklatúráiról alapján):

 Egyházi jogi személy (55), amely a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az

egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény szerinti besorolásba tartozik.

  • 551 – Bevett egyház
  • 552 – Elsődlegesen közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személy
  • 555 – Elsődlegesen vallási tevékenységet végző belső egyházi jogi személy
  • 559 – Egyházi szervezet technikai kód

 Az elnyerhető támogatás mértéke: A támogatási intenzitás a projekt elszámolható költségeinek 100%-a, az alábbi feltételek szerint:

 1 szakasz: Épületállományi kataszter készítésére nyújtható támogatás mértéke

A projektre nyújtható maximális elszámolható költség legfeljebb 10%-a, de a kataszterben külön helyrajzi számon szereplő épületekre maximum 50.000,-Ft számolható el épületenként.

Amennyiben egy helyrajzi számon több különálló épület található, melyek nem rendelkeznek saját helyrajzi számmal, de a pályázati kritériumoknak megfelelnek, akkor az egy helyrajzi számon szereplő, de különálló épületekre is maximum 50.000,-Ft számolható el épületenként.

 2 szakasz: Előkészítésre nyújtható támogatás mértéke (Koncepcionális fázis)

Kizárólag igazoltan közfeladatot ellátó épületek előkészítésére, a projektre nyújtható maximális elszámolható költség legfeljebb 50%-a, de az előkészítési szakaszba jutott, külön helyrajzi számon szereplő épületekre maximum 1.000.000,-Ft számolható el épületenként.

Amennyiben egy helyrajzi számon több különálló épület található, melyek nem rendelkeznek saját helyrajzi számmal, de a pályázati kritériumoknak megfelelnek, akkor az egy helyrajzi számon szereplő, de különálló épületekre is maximum 1.000.000,-Ft

számolható el épületenként.

 3. szakasz: Tervezésre nyújtható támogatás mértéke

A projekt igényelt támogatási összegének legfeljebb 40%-a, épület darabszámtól függetlenül.

 Támogatás összege

A jelen pályázati felhívás keretében kizárólag azon pályázatok részesülhetnek támogatásban, melyekben a támogatási igény minimum 70 millió Ft, maximum összege pedig nem haladja meg a 200 millió Ft-ot.

 Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

06 20 377 9200, gonczi.zsolt@fnti.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr707509152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása