Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Támogatás borászati gépek beszerzéséhez

2014. október 16. 18:32 - Gönczi Zsolt

2014. október 16-ától újra igényelhető támogatás a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) a 83/2011. (VIII. 31.) VM rendelet alapján olyan új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására, amelyek javítják a vállalkozás összteljesítményét. 

A támogatási kérelmek 2014. december 31-ig történő benyújtására a 2014. augusztus 1-jén lezárt - az MVH honlapján is megtalálható - hatályos borászati gépkatalógusban szereplő gépekre vonatkozóan van lehetőség, feltéve, hogy a kérelmező a berendezést 2014. március 1-jét követően vásárolta meg, és a vételárat a támogatási kérelem benyújtásáig teljes egészében megfizette.

Fontos, hogy a támogatás odaítélése a kérelmek benyújtási sorrendjének megfelelően történik, azok a kérelmek azonban, amelyek esetében hiánypótlás válik szükségessé, csak a hiánypótlás teljesítésével, azaz a szükséges kiegészítések, javítások beküldése időpontjával kerülnek be a bírálati sorrendbe.

Lényeges változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a kérelmező a támogatott gép vásárlásával összefüggő gazdasági eseményekről elkülönített nyilvántartást, könyvvezetési kötelezettség esetén elkülönített analitikus nyilvántartást köteles vezetni.

Gönczi Zsolt

pályázati szakértő

gonczi.zsolt@fnti.hu

+36 20 377 9200

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr736799185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása