Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

ÚJABB RÉSZLETEK A 2 MILLIÁRDOS ZÁRKERTI TÁMOGATÁS KAPCSÁN!

2017. szeptember 01. 11:50 - Gönczi Zsolt

2017.08.28.-án Zártkerti Program létrehozásáról döntött a kormány a környezet védelme, a külterületeken folytatott szőlő- és gyümölcstermesztés fennmaradása, a vidéki tájfenntartás és a zártkerti ingatlanokon fennmaradt genetikai sokféleség megőrzése érdekében. Az erre vonatkozó határozat a Magyar Közlöny 2017 évi 168-as számában közzétett kormányhatározatból ismerhető meg. Pontosításra került, hogy a kedvezményezettek az önkormányzatok vagy önkormányzati konzorciumok.

A határozat szerint a földművelésügyi miniszternek a zártkerti ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő pályázatok, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó életforma elősegítésére szeptember 30-ig el kell indítania a programot.

A programon keresztül a tárca szándéka, hogy megteremtse azt a háttér-infrastruktúrát, amely az elhanyagolt területek újra gondozásba vételét, illetve a területek megközelítését segíti elő. Az FM a Program során a zártkerti ingatlanok mezőgazdasági célú használatát elősegítő fejlesztéseket, valamint azok közösségi funkciót - oktatás, szemléletformálás, hagyományőrzés - kívánja támogatni.

A fejlesztés célja, hogy az ingatlan-nyilvántartásban zártkertként nyilvántartott ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő fejlesztések, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó életforma fennmaradásának érdekében, a zártkerti területek rendezése és átfogó infrastrukturális fejlesztése megtörténjen.

Az önálló Program létrehozására és elindítására 2 milliárd forint hazai forrású keretösszeg áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatásként, amelyhez önerőre sincs szükség. A programra önkormányzatok vagy önkormányzati konzorciumok pályázhatnak, projektenként megközelítőleg 10 millió Ft mértékben, így a Program eredményeképpen várhatóan mintegy 200 település jut fejlesztési forráshoz.

Az alábbi csoportokba sorolható kisléptékű beruházásokhoz kapcsolódva valósulhatnak meg a fejlesztések:

  • zártkerti utak járhatóvá tétele;
  • víz vételi lehetőségek biztosítása;
  • áram vételi lehetőségek biztosítása;
  • vadvédelmi kerítések telepítése.

A Program várhatóan 2017 év végéig meghirdetésre kerül.

Ha pályázni szeretne az ingyenes előminősítés végett jelezze pályázati szándékát az alábbi elérhetőségeken info@fnti.hu vagy +36 20 377 9200 és felkészítjük a  pályázat sikeres beadására! 

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

gonczi.zsolt@fnti.hu, 06 20 377 9200

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr712796250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása