Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében újabb pályázati lehetőség nagyvállalatoknak!

2016. június 06. 10:54 - Gönczi Zsolt

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében a Kormány, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan, a feldolgozóiparban tevékenykedő nagyvállalatok beruházására biztosít támogatást, amelyeknél a tervezett beruházások minimum értéke eléri a 100 MFt-ot.

  • Rendelkezésre álló keret 15 milliárd forint,
  • Támogatás minimum 50 millió forint,
  • Pályázhatnak: minimum 3 lezárt évvel rendelkező nagyvállalatok,
  • Támogatás intenzitás maximum 20 – 50% között.

Támogatható tevékenységek:

  • Új eszközök, gépek beszerzése,
  • Új eszközök, gépek működtetéséhez szükséges építési tevékenységek,
  • Hardver, szoftver beszerzés,
  • Gyártási licenc, know-how beszerzése,
  • Megújuló energia felhasználására irányuló fejlesztések.

A program a teljes projekt értékének az 50%-ra nyújt támogatást. A támogatási program célja, hogy az uniós forrásból támogatásban nem részesülő hazai nagyvállalatok foglalkoztatást bővítő, feldolgozóipar területén megvalósuló beruházásaihoz vissza nem térítendő támogatást biztosítson, ezzel is támogatva a Kormány újraiparosítási törekvéseit.

Kik vehetik igénybe a támogatást:

Qlyan nagyvállalatok, illetve azok kapcsolt vállalkozásai, amelyek legalább három lezárt, beszámolóval alátámasztott, teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel rendelkeznek, illetve a támogatási igény benyújtását megelőző jóváhagyott utolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti mérlegfőösszege meghaladja a projekt elszámolható összköltségét.

Az igényelhető támogatási összeg:

A beruházáshoz nyújtható támogatás legfeljebb projekt teljes költségének az 50%-a lehet. A projekt teljes értékének el kell érnie a 100MFt-ot.

Amennyiben a beruházás termelőeszközök beszerzéséhez kapcsolódóan energiahatékonysági-, megújuló energia felhasználást célzó költség elemeket is tartalmaz, úgy ezek aránya az elszámolható költségeken belül nem haladhatja meg a 20%-ot.

Mire igényelhető támogatás:

technológiai korszerűsítést eredményező új eszközökre, amelyek értéke eléri a 200.000 Ft-ot. Támogatásban részesül az új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális beruházások költsége, illetve az ehhez szükséges ingatlanépítés, bővítés, átalakítás, korszerűsítés költségei. Ide tartozik még az új termelő eszköz beszerzéséhez, működtetéséhez kapcsolódó hardverek és szoftverek beszerzése, illetve gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésének költsége, vételára. A támogatás a termelő eszköz beszerzéséhez kapcsolódó minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsíttatása költségeinek elszámolására is lehetőséget nyújt.

Megvalósítás és vállalások: tárgyi eszköz esetén, a támogatott beruházás kapcsán beszerzett eszköznek újnak kell lennie. Az épületek és az egyéb eszközök lízingbe vételével kapcsolatos költségek abban az esetben számolhatóak el, ha a lízingügylet zártvégű pénzügyi lízing formájában valósul meg, és a lízingszerződés tartalmazza az eszköznek a lízing időtartam lejárta utáni megvásárlására vonatkozó kötelezettségét. Ez a határidő azonban nem lehet későbbi, mint a beruházás befejezésének dátuma.

Immateriális javak esetében a támogatást igénylő kizárólag a támogatásban részesült létesítményben használhatja fel azokat, illetve az immateriális javak az elszámolható költségek maximum 50%-át tehetik ki.

Ha pályázni szeretne jelezze pályázati szándékát az alábbi elérhetőségeken info@fnti.hu vagy +36 20 377 9200 és felkészítjük a  pályázat sikeres beadására! 

 

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

gonczi.zsolt@fnti.hu, 06 20 377 9200

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr208783584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása