Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Indul a tanyafejlesztési program 2016

2016. május 05. 12:29 - Gönczi Zsolt

A tanyafejlesztési program keretében három célterületre pályázhatnak a tanyán élők, amelyre 725 millió forint jut. A program keretében a települési és térségi fejlesztéseket, a tanyagazdaságok indítását és fejlesztését, illetve a tanyák lakóépületeinek felújítását, valamint lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztéseket támogatják.

A pályázati felhívások jövő hét második felétől lesznek elérhetőek, míg a kérelmeket várhatóan ez év júniusától lehet majd benyújtani.

A nyerteseknek akár 75 %-os előleget is igénybe lehet venni.

Támogatási intenzitás 75%-90% között.

 A tanyaprogram keretében a tanyán élők három célterületre pályázhatnak:

  1. A települési és térségi fejlesztések támogatására biztosított keretösszeg 200 millió forint.
  2. A tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének mezőgazdasági csekély összegű támogatására pedig 400 millió forint áll rendelkezésre.
  3. Tanyák lakóépületeinek felújítására, valamint lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre is lehet pályázni, 125 millió forintos keretösszeggel.


A jelen program finanszírozása nemzeti forrásból valósul meg.

 Néhány fontos információ a pályázatról

  • A korábbi évekhez képest nagy változás, hogy a nyertes pályázatokhoz nyújtható előlegfizetési lehetőség mértékét 75 %-ra emelték.
  • A pályázati felhívások várhatóan a jövő hét második felétől érhetőek el majd a kormány hivatalos oldalán.
  • A pályázati felhívások megjelenését követő 30. naptól, várhatóan ez év június első felében lesz majd lehetőség a pályázatok benyújtására a Herman Ottó Intézet oldalán.
  • A 40 év alatti fiatal gazdák számára a támogatottsági szint 90 százalékos.

 

Támogatott tevékenységek:

  • Tanyasi termékek védjegy- és minőségrendszerének bevezetésére, fejlesztésére, melyre 5 millió forintot kaphatnak 90 százalékos támogatás mellett.
  • A tanyagondnoki szolgálatok fejlesztésére, a pályázható összeg 10 millió forint 90 százalékos támogatás mellett.
  • A tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének támogatása 3 millió forint pályázható általában 75 százalékos támogatottsággal
  • A tanyák lakóépületének felújítására, valamint lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre ugyancsak kapható támogatás, ami maximum 4 millió forint lehet 75 százalékos támogatottsági szinttel.

 Nem támogatott:

  • A külterületi utak fejlesztése, útkarbantartó gépek vásárlására, valamint villany-, víz- és szennyvízberuházások támogatása.

Ha pályázni szeretne jelezze pályázati szándékát az alábbi elérhetőségeken info@fnti.hu vagy +36 20 377 9200 és felkészítjük a  pályázat sikeres beadására! 

 Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

gonczi.zsolt@fnti.hu, 06 20 377 9200

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr698688600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása