Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Májusban indul a 2015-ös fiatal gazda pályázat, utolsó esélyként a teljesen nulláról induló gazdáknak!!

2015. április 15. 13:48 - Gönczi Zsolt

2015 májustól újra beadható a fiatal gazda pályázat tekintettel arra, hogy még mindig komoly pénzek vannak beragadva, a korábbi 2007-2013-as ciklusból a Vidékfejlesztési Programon belül. Ezeknek a pénzeknek a lehívására az utolsó határidő 2015. dec. 31.

Kis Miklós Zsolt (a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára) közölte, a 2007-2013-as időszak forrásainak 100 százalékos felhasználása érdekében hamarosan új pályázatokat írnak ki. Ezeken a fiatal mezőgazdasági termelők kaphatnak támogatást fejlesztéseikhez,  illetve a kertészeti gépek beszerzését is támogatják.

Mivel nagyon rövid az idő, a nyertesek gyorsan megkapják a támogatást, tehát már október/novemberben a számlájukon tudhatják a 11,3 millió Ft-os támogatást, ami a teljes megnyert vissza nem térítendő támogatás 90%-a!

Sok induló gazdának ez lesz az utolsó lehetősége a támogatás igénybe vételére, mert a következő fiatal gazda pályázatnál már a hírek szerint egy minimális meglévő gazdaság mérethez kötik a pályázást (ami 4 EUME körül várható).  

A beadás kezdete a tavalyihoz hasonlóan május elején indul, és egy nagyon rövid 15 napos határidő lesz a pályázatok beadására, ezért nagy valószínűség szerint idén is sokan le fognak csúszni a fiatal gazda pályázatról és a gyorsak kapják a támogatást.

 A pályázathoz kapcsolódó kritériumok szinte semmit sem változnak a korábbi évekhez képest, azaz

Az alapfeltételek ebben az évben is a következők:

-       18 és 40 év közötti életkor a beadás pillanatában

-       a pályázó rendelkezik valamilyen mezőgazdasági végzettséggel

-       a pályázó még nem igényelt támogatást az MVH-tól

Igény eseté szakirányú végzettséget időben szerezhet a piacvezető agrárképzőnél, a MÁTRIX Oktatási Központban. Részletekért hívja a 06-70/424-2330-as telefonszámot még most!

 A vállalások is megegyeznek a korábbi évekkel, tehát

-       legalább 5 évig kell végezni a mezőgazdasági tevékenységet (a 3. vagy 4. évtől kezdve főállásban)

-       legkésőbb a 4. év végére el kell érni a kitűzött gazdaság méretet (ami 12,5 millió Ft támogatás esetén 10 EUME)

-       részt kell venni egy szakmai képzésen az első évben (2 napos képzés, aminek a díja vissza igénylehető)

 A vállalásokhoz kapcsolódó szankciók viszont enyhébbek lesznek, aminek az előnyeit a tavalyi nyertesek is élvezhették az év végén történt módosítások kapcsán.

Mivel a pályázat elbírálása továbbra is pontozásos rendszerben történik, nagyon fontos, hogy minden pályázó először is megnézze azokat a pontszámait amin a pályázatírással nem tud változtatni.

Ha ezen a területen nem ér el egy minimális pontszámot, akkor nem érdemes beadni a pályázatot, ezért javasoljuk mindenkinek e-mailben igényelni a díjmentes előminősítésünket (info@fnti.hu), mielőtt bárkit is megbíznak a pályázat elkészítésével.

Fontos: attól hogy valaki az alapkritériumoknak megfelel, nem feltétlen jelenti azt hogy valóban eséllyel indul a pályázaton, ezért mielőtt időt és pénzt fektetne a pályázatba mérje fel a REÁLIS esélyeit!

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

06 20 377 9200,gonczi.zsolt@fnti.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr117370492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása