Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Megjelent a társasház-felújítás pályázati útmutatója

2015. február 23. 11:35 - Gönczi Zsolt

Közzétette a társasházak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati útmutatóját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az Otthon Melege Program alprogramjára azok a gazdasági szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek gazdálkodási formájuk szerint társasháznak vagy lakásszövetkezetnek minősülnek - hangsúlyozta az NFM hétfői közleményében.


A pályázat keretében a minimum 5, de legfeljebb 60 lakásos, 1946 után épült, 2006. december 31-éig kiadott építési engedéllyel rendelkező, távfűtéses, házközponti fűtéses vagy lakásonkénti egyedi fűtéses lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást.


Az állami támogatás mértéke a megvalósítandó fejlesztéstől függően az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított széndioxid-egységre 750-950 forint közötti összeg. Az elnyerhető támogatás nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50 százalékát.


Az alprogramban rendelkezésre álló bruttó 10 milliárd forint elosztása régiónként zajlik le. Szükség esetén a tárca fenntartja a jogot a régiók közötti forrás átcsoportosítására - közölte a tárca. A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül, 2015. április 30-ától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatják be a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek.

Az egyszerűsített kivitelezői regisztráció folyamatáról és a pályázati portál elérhetőségéről a tárca március elején nyújt további tájékoztatást.


A pályázati felhívás, a pályázati útmutató és annak mellékletei elérhetőek a http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/fejlesztes-es-klimapolitikaert-valamint-kiemelt-kozszolgaltatasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/megjelent-a-tarsashaz-felujitasi-alprogram-palyazati-utmutatoja linken.

 Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

+36203779200

gonczi.zsoolt@fnti.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr187207899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása