Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Szerdától elérhető a FAIR pályázatkitöltő rendszer

2014. november 06. 11:45 - Gönczi Zsolt

Szerda délutántól indult a 2014-2020-as uniós pályázati források elérését lehetővé tevő informatikai rendszer, a Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszer (FAIR) azaz a pályázati elektronikus ügyintézés felülete - jelentette be Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációjáért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Az egységes informatikai rendszer segít majd abban, hogy egyetlen, személyre szabott felület segítségével tudják a pályázók kezelni a pályázatokhoz, projektekhez kapcsolódó különböző feladatokat; elsőként a FAIR az október 10-én meghirdetett első 9 pályázat beadását támogatja - jegyezte meg.

Kiemelte: a rendszer legnagyobb újítása, hogy összeköttetésben áll néhány közhiteles adatbázissal - NAV, Cégbíróság, Földhivatal - így ezek segítségével automatikusan tudja lekérni a pályázó elektronikusan a szükséges dokumentumokat. Az új informatikai rendszer lehetővé teszi, hogy Magyarországon olyan pályázati rendszer működjön, amely valóban reagál a pályázói érdekekre. Hozzátette: a felület külső, a korábbi 600 adatmező helyett 300-ra csökkent a kitöltendő felület egy-egy pályázatesetén, és tovább fog csökkenni.

A rendszer átalakításának másik fontos célja az volt, hogy igazságos pályázati rendszer működjön, így a FAIR minden regisztrált felhasználó számára egy időben teszi lehetővé a pályázást a kitöltő program segítségével. A pályázók adott esetben egy elutasítást követően tisztában vannak a döntés pontos okával - fűzte hozzá. Ugyanakkor egységesen 30 napos határidők kitűzésében gondolkoznak a pályázat megjelenése és a beadás között.

Laposa Tamás, a Miniszterelnökség fejlesztési-informatikai főosztályának osztályvezetője elmondta: a felület papírmentes ügyintézést tesz lehetővé. Egyetlen oldalt, az adott vállalkozás nyilatkozatát kell kinyomtatni, de ha a pályázó rendelkezik elektronikus aláírással, akkor a teljes igénylési folyamat papírmentesen intézhető - emelte ki. Az informatikai rendszer külső felülete segíti a támogatások könnyű elérését, egy kattintással egy adott pályázatminden adata elérhető. Ismertetése szerint a regisztráció egyszerű, öt-tízperces, és személyre szabott ügyintézést tesz lehetővé.

Forrás: MTI

Ha az Ön cége 

- legalább 3 lezárt üzleti évvel rendelkezik (vagyis tevékenységét 2010-ben vagy előtte kezdte) és
- az elmúlt években árbevételének legalább 50%-a gyártó tevékenységből származott és
- eszközt, gépet szeretne vásárolni, esetleg felújítani és bővíteni is szeretne és 
- a fejlesztést nem Budapesten vagy Pest megyében szeretné végrehajtani, hanem vidéken
Akkor keressen mihamarabb a lenti elérhetőségeken!

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

gonczi.zsolt@fnti.hu

+36 20 377 9200

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr516869801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása