Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Milyen céggel érdemes pályázni, lehet friss céggel vagy érdemes-e alvó céget bevonni, esetleg milyen más megoldások vannak?

2014. október 30. 14:40 - Gönczi Zsolt

A megjelent kiírásokból és NGM-es nyilatkozatokból egyértelműen látszik, hogy a Széchenyi2020 kiírásoknál valódi működő cégeket, életképes, önállóan is helytálló projekteket kívánnak támogatni.

Ennek egyik eleme a pályázni kívánó cég működésének/eredményének tükrében történő támogatás mértékének meghatározása.


AZ előző pályázati időszakhoz képest az egyik jelentős változás, hogy a pályázónak  legalább 3 lezárt üzleti évvel rendelkeznie kell. Csak teljes éveket, azaz 365 napot lezáró üzleti évet fogadnak el, melyet alá kell támasztani beszámolókkal, bevallásokkal (Az előző ciklusban 2 lezárt év kellett, tehát szigorodtak az elvárások.).

Egyben a pályáztató megnyitotta a lehetőséget arra, hogy projektcégként is lehessen pályázni (azaz akár frissen alapított céggel is). Feltétel, hogy a projektcég egy olyan anyavállalat 100%-os tulajdonában legyen, amely megfelel a 3 éves lezárt üzleti évet előíró kritériumnak.

Az elnyerhető támogatás összegnél lényeges lesz az utolsó évi nettó árbevétel, illetve korlátozásként mérlegfőösszeg is szerepet játszik. (A teljes elszámolható összköltség nem haladhatja meg az elmúlt lezárt üzleti év nettó árbevételét, illetve a lezárt évre vonatkozó mérlegfőösszegét)

  • Amennyiben új céggel szeretne pályázni, célszerű magas törzstőkével megalapítani, olyan cég leányaként, amely legalább 3 lezárt üzleti évvel rendelkezik.
     
  • Amennyiben az anyacégnek az árbevétele magas, de a költségei miatt a mérlegfőösszege jelentősen lecsökken, célszerű azt törzstőke emeléssel
    kompenzálni.
    (Ebben az esetben az elnyerhető támogatás összege magasabb lehet.)
     
  • Alvó cégekkel jelen környezetben nem érdemes próbálkozni. 

Gönczi Zsolt

pályázati szakérő

+36 20 377 9200

gonczi.zsolt@fnti.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr736847721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása