Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Mától ismertek az első Uniós pályázati kiírások!

2014. szeptember 25. 17:27 - Gönczi Zsolt

Október elején 9 pályázat jelenik meg 120 milliárd forint keretre a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési forrásokból - jelentette be Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön kormányszóvivői tájékoztatón.

Az október elején induló pályázatok!

  • Fiatalok vállalkozóvá válása - 4 milliárd forint
  • A munka és magánélet összeegyeztetés - 4 milliárd forint
  • A kisgyerekkori nevelés támogatása - 1,5 milliárd
  • 1000 új szakápoló, csecsemő- és gyermekápoló képzése - 1 milliárd
  • A kkv-k eszközbeszerzése, kapacitásbővítése - 5 milliárd
  • Kkv-k külpiacra lépésének támogatása - 5 milliárd
  • 25 évnél fiatalabb, szakképesítéssel, felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, regisztrált munkanélküliek elhelyezkedésére - 36 milliárd
  • Az egészséges ivóvíz biztosítása - 8,7 milliárd
  • Szennyvíz kezelése - 50 milliárd

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 4 milliárd forint kerettel a fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázatot írnak ki elsősorban mikro-, kisvállalkozásokat indítását tervezők számára. A pályázat keretében először vállalkozói ismereteket nyújtó alapozó képzésen vehetnek részt a nyertesek, majd az elfogadott üzleti tervükhöz kaphatnak vissza nem térítendő támogatást.

A munka és magánélet összeegyeztetésére ugyancsak 4 milliárd forint keret áll majd rendelkezésre olyan munkahelyi viszonyok teremtésére, amelyek lehetővé teszik a részbeni, az otthoni, illetve az atipikus foglalkoztatást.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban a kisgyerekkori nevelés támogatásként oktatási intézmények, óvodák, bölcsődék mintegy 1,5 milliárd forintos keretre pályázhatnak különböző köznevelési programok indításával. Ugyancsak az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban 1 milliárd forintos keretet hirdetnek majd meg az egészségügyi ellátásban ezer új szakápoló, csecsemő- és gyermekápoló képzésére.

A kis- és középvállalkozások eszközbeszerzését és kapacitásbővítésére 5 milliárd forint keret áll majd rendelkezésre, és további 5 milliárd forintot szánnak a kkv-k külpiacra lépésének támogatására.

A derogációs kötelezettséghez kötődően 8,7 milliárd forint keretet az egészséges ivóvíz biztosítására, 50 milliárd forintot pedig szennyvízkezelésre különít el a kormány azoknak a 2 ezer lélekszámnál nagyobb településeknek

Gönczi Zsolt

pályázati szakértő

+36 20 377.9200

gonczi.zsolt@fnti.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr176731687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása