Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

GINOP-2.1.9-20 Vállalatok innovációs tevékenységének támogatása

2020. március 04. 10:38 - Gönczi Zsolt

Hamarosan megjelenik a GINOP-2.1.9-20 kódszámú Vállalatok innovációs tevékenységének támogatása felhívás a kísérleti fejlesztési tevékenységek támogatására.

 

Támogatási kérelmet mikro- kis- és középvállalkozások nyújthatnak be.

Támogatás mértéke:

  • mikro- és kisvállalkozások esetén 45%-os,
  • középvállalkozások esetén 35%-os,
  • egyéb vállalkozásoknál 25%-os

Támogatás összege: min. 20 millió Ft, max. 50 millió Ft.

 

Pályázni 2020. július 1-től augusztus 31-ig lesz lehetőség.

 

Pályázók köre

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások:

  1. amelyek rendelkeznek legalább Két lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melybe az elő-társaságként való működés időszaka nem számít bele;
  2. melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 3 fő volt;
  3. amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok és amelyek nem tartoznak a KATA és KIVA hatálya alá;

gazdálkodási formakód szerint:

  • 113 Korlátolt felelősségű társaság
  • 114 Részvénytársaság
  • 141 Európai részvénytársaság
  • 226 Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe

jogi forma szerint:

  • kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, amelyek nem tartoznak a KATA és KIVA hatálya alá

Nem támogatható:

Nem nyújthat be támogatási kérelmet az a szervezet, mely:

  • támogatásban részesült a GINOP 2 prioritás pályázati kiírások bármelyikében, vagy elbírálás alatt van a támogatási kérelme,
  • amely esetében az általa vállalt saját forrás meghaladja saját tőkéjének 50%-át.
  • Nem támogathatóak a közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek

 

Támogatható tevékenységek:

 

A támogatás keretében csak a kísérleti fejlesztési tevékenységek támogathatóak:

  • Kísérleti fejlesztés: a meglévő tudományos, technológiai, üzleti és egyéb, vonatkozó ismeretek és szakértelem megszerzése, összesítése, alakítása és felhasználása új vagy javított termékek, eljárások vagy szolgáltatások kidolgozása céljából.
  • Ide tartozhatnak például az új termékek, eljárások vagy szolgáltatások fogalmi meghatározását, megtervezését és dokumentálását célzó tevékenységek is.
  • A kísérleti fejlesztéshez tartozhat az új vagy javított termékek, eljárások és szolgáltatások prototípusainak és kísérleti modelljeinek kidolgozása, illetve kiállítása, az ilyen termékeknek a tényleges működési körülményeket reprezentáló környezetben történő tesztelése és jóváhagyása abban az esetben, ha e tevékenységek elsődleges célja a véglegesnek még nem tekinthető termék, eljárás vagy szolgáltatás továbbfejlesztése. Ide tartozhat a kereskedelmileg felhasználható olyan prototípusok és kísérleti modellek kifejlesztése, amelyek kereskedelmi végterméknek minősülnek, mert előállításuk túlságosan költséges ahhoz, hogy az kizárólag demonstrációs és hitelesítési céllal történjen.

 

 

A Felhívás keretében azon projektek támogathatók, melyek a támogatási kérelem benyújtásakor az első szakaszban rendelkeznek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal jelen felhíváshoz kapcsolódóan kiállított kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai támogató véleményével és a GINOP 2.1.9-20 Felhívás keretében egyszer sem kerültek benyújtásra, valamint közvetlenül vagy közvetve illeszkednek a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában meghatározott nemzeti ágazati vagy horizontális prioritások közül legalább egyhez .

 

A nemzeti ágazati és horizontális prioritások:

  1. i) Egészséges társadalom és jólét;
  2. ii) Fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák;

iii) Tiszta és megújuló energiák;

  1. iv) Fenntartható környezet;
  2. v) Egészséges és helyi élelmiszerek;
  3. vi) Agrár-innováció;

 

Intelligens technológiák:

  1. i) fotonika, lézertechnológia
  2. ii) különleges anyagok, korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák

iii) bionika

  1. iv) nem gépipari fémfeldolgozás
  2. v) elektronika és félvezető-technológia
  3. vi) korszerű szénhidrogén technológia (kőolaj, földgáz)

vii) korszerű csomagolástechnikai technológiák

viii) vegyipar (pl. gumiipar, műanyagipar, intermedier, műtrágya és kozmetikumok gyártása)

  1. ix) építőipar (építőanyag-technológiák)
  2. x) textilipar
  3. xi) fa- és bútoripar

xii) logisztika

xiii) kulturális és kreatív ipar

 

A TÁMOGATÁSI KÉRELEM ELKÉSZÍTÉSE SORÁN CSATOLANDÓ MELLÉKLETEK LISTÁJA

 

  1. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakpolitikai véleménye, továbbá a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal felé benyújtott teljes dokumentáció.
  2. A támogatást igénylő és/vagy az értékelés során figyelembe vett partner- vagy kapcsolt vállalkozás éves beszámolójának közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok általi jóváhagyását igazoló dokumentum:
    1. Az utolsó lezárt, teljes (365 napot jelentő) üzleti évi beszámoló közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok általi jóváhagyását igazoló cégszerűen aláírt dokumentum (pl. jegyzőkönyv, határozat) másolatát kell benyújtani.

 

  1. A támogatást igénylő hivatalos képviselőjének eredeti aláírási címpéldánya vagy ügyvéd által hitelesített aláírásminta.

 

  1. A támogatási kérelem beadását megelőző utolsó lezárt, teljes üzleti évben a NAV-nak kötelezően megküldendő bevallás statisztikai és megváltozott munkaképességű munkavállalói létszámot tartalmazó oldala (pl. kettős könyvvitelt vezető vállalkozások esetén a 2019. évről beküldendő NAV adatlap száma: 1929-A-02-02), vagy belső munkaügyi nyilvántartása (költségvetési szervek, költségvetési szervek jogi személyiséggel rendelkező intézményei és egyházi, illetve magán felsőoktatási intézmények esetében nem releváns).
  2. Főkönyvi kivonat.

 

 

A Felhívás tervezete itt érhető el.

 

Felmerülő kérdés, illetve igény esetén, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: gonczi.zsolt@fnti.hu vagy +36 20 377 9200-as telefonszámon.

Gönczi Zsolt, operatív igazgató

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr415503030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása