Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Hamarosan indulnak a felfüggesztet gazdaságfejlesztési pályázatok!

2016. március 11. 10:06 - Gönczi Zsolt

Mindhárom, most felfüggesztendő gazdaságfejlesztési pályázatban

  • GINOP-1.2.5-15 "Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása" című felhívás
  • GINOP-1.2.2-15 "Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" című felhívás
  • GINOP-1.3.1-15 "Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című felhívás

maradt még leköthető keret, így a felhívások egyszerűsítése, átalakítása után tavasszal újra fognak nyílni.

A GINOP-1.2.2-15 kódszámú, eddig kétágú felhívásnál várhatóan az újranyitás után majd egy általános keretrendszer lesz érvényben, amely nem tesz különbséget a Szabad Vállalkozási Zónán (SZVZ) kívülre, illetve azon belülre tervezett beruházások között.

Az SZVZ-n belüli projektekre rendelkezésre álló 30 milliárdos keretre 34 milliárd forint körüli támogatási igény érkezett, de ezekből várhatóan csak 15-20 milliárd forint közötti keretet lehet lekötni a magas elutasítási arány miatt. Így tehát ezen pályázat keretében legalább 10 milliárdos keret eleve megmarad, ráadásul a GINOP januárban közzétett éves pályázati menetrendje a teljes, 40 milliárdos keretösszeget eleve 60 milliárdra emelte. Így tehát ezen konstrukcióban bőven lesz még pénz a támogatható projektekre az újranyitás után, amely során a 25 milliós közbeszerzési értékhatárra is tekintettel lesznek az elnyerhető támogatási összegeknél.


A kkv-k külpiaci megjelenését támogató GINOP-1.3.1-15 kódszámú felhívásnál az 5 milliárd forintos keretösszegre eddig 3,6 milliárd forint körüli támogatási igény érkezett, de a megítélt támogatás egyelőre 400 millió forint alatti a rendkívül magas (80% körüli) elutasítási arány miatt. Ez a felhívás bonyolult szabályrendszeréből is adódik, így az egyszerűsítés után újranyíló felhívásnál szintén lesz még bőven megpályázható keret.


Ugyanez a bőséges megpályázható keret egyébként elmondható a kkv-k körében nagyon népszerű GINOP-1.2.1-15 kódszámú termelési kapacitásbővítési pályázatra is. Ennél a felhívásnál ugyanis a GINOP legutóbbi módosítása már 105 milliárd forintra emelte a keretösszeget, miközben a korábban beadott összesen 139 milliárd forintnyi támogatási igényből eddig a megítélt támogatás csak 73 milliárd forint közelében jár.

 

A most átdolgozandó pályázatokat nagyjából egyszerre nyitják majd újra tavasszal az említett GINOP-1.2.2-15 kódszámú felhívással együtt.

Ha pályázni szeretne jelezze pályázati szándékát az alábbi elérhetőségeken info@fnti.hu vagy +36 20 377 9200 és felkészítjük a  pályázat sikeres beadására! 

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

gonczi.zsolt@fnti.hu, 06 20 377 9200

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr648464758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása