Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Állattenyésztők és kertészek figyelem!

2015. augusztus 23. 17:51 - Gönczi Zsolt

Az Európai Bizottság 2015 08.11.-én hivatalosan elfogadta a Vidékfejlesztési Programot (VP), így közel 1300 milliárd forint áll majd rendelkezésre 2020-ig a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés és az élelmiszeripar területén.

 A legfontosabb fejlesztési célok közé tartozik a vidéki munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése a mezőgazdaságban, főként az olyan munkaigényes ágazatokban, mint az állattenyésztés, zöldség- és gyümölcstermesztés, a kertészet vagy az élelmiszer-feldolgozás. A tervezet a kis- és közepes – főként családi – gazdaságok támogatását helyezi előtérbe, hiszen e vállalkozások jelentős munkahelyteremtő képességgel rendelkeznek és a legtöbb embert foglalkoztatják.

Főbb támogatott fejlesztési ágazatok:

  • állattenyésztés,
  • zöldség és gyümölcstermesztés valamint kertészet,
  • élelmiszer-feldolgozás,
  • fiatal gazdálkodók.

 A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint az első felhívások ősszel jelenhetnek meg mégpedig a kertészeti és állattenyésztési ágazatban (valószínűleg utoljára) az állattenyésztés keretében a trágyatároláshoz kapcsolódó eszközök és ingatlanok, valamint a kisméretű terményszárítók beszerzéséhez lehet támogatást igényelni.

 A beruházásoknál alapesetben a projektérték 50 százaléka lehet támogatás, ám ha a termelők konzorciumban pályáznak, akkor 60 százalék.

 A közép-magyarországi régióban (Pest megye) azonban 40 százalék a támogatás intenzitás.

 Felmerülő kérdés illetve pályázati igény esetén, kérjük, keresse munkatársunkat a 06 20 377 9200-s telefonszámon vagy jelezze igényét az info@fnti.hu e-mail címen és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

 Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

+36 20 377 9200, gonczi.zsolt@fnti.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr387728376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása