Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Projektfinanszírozási problémák megoldva!

2015. június 28. 17:40 - Gönczi Zsolt

Ha nincs elegendő pénze az önerőre, vagy az utófinanszírozás miatt nem tudta befejezni a beruházást akkor itt a lehetőség, használja ki!

 

Megjelentek a vállalkozások által leginkább várt új uniós pályázatok technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására, és a pályázatokhoz mostantól automatikusan igényelhetők a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hitelei.

A most megnyílt 2 újabb pályázattal együtt és a korábban publikált „Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatására” kiírt forrással immáron 3 potenciális támogatási lehetőség közül választhatnak a Közép-Magyarországon kívül fejlesztést tervező gazdasági társaságok, egyéni cégek és szövetkezetek.

Mindkét felhíváson azon hazai KKV-k indulhatnak, akik vagy maguk, vagy tulajdonosi körükön keresztül rendelkeznek legalább 1 teljes lezárt évvel és 1 fős átlagos statisztikai létszámmal, de a GINOP-1.2.2.-15 jelű pályázaton akár új cégek is indulhatnak, amennyiben projektje feldolgozóipari tevékenység fejlesztésére irányul.

A megjelent kiírások új eszközök beszerzéseit támogatják, melyekhez kapcsolható infrastrukturális és ingatlan beruházás, informatikai (hardver, szoftver), anyagmozgatási, raktározási és csomagolási, licenc vagy know-how vásárlási tevékenység is.

Új elemként megjelent a megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatásához kapcsolódó fejlesztés támogatása is.

FIGYELEM! A pályázati felhívások egyedi feltételeket tartalmaznak, ezért fejlesztési elképzeléseinek előszűrése miatt bizalommal keresse tanácsadóinkat az alábbi elérhetőségek egyikén: 06 20 377 9200, info@fnti.hu

Mostantól, ha indulna a pályázatokon, de nem tudja biztosítani a szükséges önrészt vagy a megvalósításhoz fontos lenne, hogy ne csak utólag jusson hozzá az elnyert támogatás összegéhez, úgy a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvező, államilag támogatott Önerő Kiegészítő és Támogatást Megelőlegező hitelkonstrukciói* segíthetnek a finanszírozási problémák kiküszöbölésében.

 

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel évi nettó 0,5% kamattal!

Hitelösszeg: 0,5-50 millió forint

Futamidő: 1-5 év

Állami kamattámogatás: 5%/év**

Nettó kamat: 0,5%/év**

 

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel - évi nettó 1% kamattal!

Hitelösszeg: 0,5-50 millió forint

Futamidő: 13-120 hónap

Állami kamattámogatás: 5%/év**

Nettó kamat: 1%/év**

A hitelek általános csekély összegű támogatást tartalmaznak - a kamat- és kezesi díjtámogatás, valamint a garatőr intézmény kezességvállalása révén -, amely beleszámít a projektek maximális támogatás-intenzitási korlátjába.

* A Programban a KAVOSZ Zrt., mint kezelő szerv és a Program működtetését, valamint a hitelkérelmek befogadását végző társaság jár el, a hitelbírálatra, pozitív hitelbírálat esetén a hitelszerződés megkötésére, a hitelnyújtásra a Programhoz csatlakozott és a két hitelterméket forgalmazó, a vállalkozás által választott hitelintézetnél kerül sor.

** Az állami kamattámogatás a 2015. december 31-ig megkötött hitelszerződések teljes összegére az adott ügylet futamidejének első 3 évére szól. A hitelek évi nettó kamata az ügyfelek által ténylegesen fizetendő kamat mértékét jelenti, amely a kamat bázisát jelentő 1 havi BUBOR és a két hitelkonstrukcióhoz tartozó kamatfelár - jelenleg a Széchenyi Önerő Kiegészítő hitelnél 4,5%/év, Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitelnél 4%/év - összege az állami kamattámogatás mértékével csökkentve.

További információ: www.kavosz.hu

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

06 20 377 9200, gonczi.zsolt@fnti.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr517580734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása