Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Megjelent a Fiatal Gazda pályázat kiírása!

2015. április 29. 13:58 - Gönczi Zsolt

Megjelent a Miniszterelnökséget vezető miniszter 24/2015. (IV. 28.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről.

 

A támogatási kérelmet 2015. május 18. és június 1. között lehet benyújtani postai úton az ügyfél lakóhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségére az MVH honlapján közleményben közzétett nyomtatványon.

 

Mivel nagyon rövid az idő, a nyertesek gyorsan megkapják a támogatást, tehát már október/novemberben a számlájukon tudhatják a 11,3 millió Ft-os támogatást, ami a teljes megnyert vissza nem térítendő támogatás 90%-a!

Sok induló gazdának ez lesz az utolsó lehetősége a támogatás igénybe vételére, mert a következő fiatal gazda pályázatnál már a hírek szerint egy minimális meglévő gazdaság mérethez kötik a pályázást (ami 4 EUME körül várható).

A beadás kezdete a tavalyihoz hasonlóan május elején indul, és egy nagyon rövid 15 napos határidő lesz a pályázatok beadására, ezért nagy valószínűség szerint idén is sokan le fognak csúszni a fiatal gazda pályázatról és a gyorsak kapják a támogatást.

A pályázathoz kapcsolódó kritériumok szinte semmit sem változnak a korábbi évekhez képest, azaz

Az alapfeltételek ebben az évben is a következők:

- 18 és 40 év közötti életkor a beadás pillanatában

- a pályázó rendelkezik valamilyen mezőgazdasági végzettséggel

- a pályázó még nem igényelt támogatást az MVH-tól

Igény eseté szakirányú végzettséget időben szerezhet a piacvezető agrárképzőnél, a MÁTRIX Oktatási Központban. Részletekért hívja a 06-70/424-2330-as telefonszámot még most!

A vállalások is megegyeznek a korábbi évekkel, tehát

- legalább 5 évig kell végezni a mezőgazdasági tevékenységet (a 3. vagy 4. évtől kezdve főállásban)

- legkésőbb a 4. év végére el kell érni a kitűzött gazdaság méretet (ami 12,5 millió Ft támogatás esetén 10 EUME)

- részt kell venni egy szakmai képzésen az első évben (2 napos képzés, aminek a díja vissza igénylehető)

A vállalásokhoz kapcsolódó szankciók viszont enyhébbek lesznek, aminek az előnyeit a tavalyi nyertesek is élvezhették az év végén történt módosítások kapcsán.

Mivel a pályázat elbírálása továbbra is pontozásos rendszerben történik, nagyon fontos, hogy minden pályázó először is megnézze azokat a pontszámait amin a pályázatírással nem tud változtatni.

Ha ezen a területen nem ér el egy minimális pontszámot, akkor nem érdemes beadni a pályázatot, ezért javasoljuk mindenkinek e-mailben igényelni a díjmentes előminősítésünket ( info@fnti.hu), mielőtt bárkit is megbíznak a pályázat elkészítésével.

Fontos: attól hogy valaki az alapkritériumoknak megfelel, nem feltétlen jelenti azt hogy valóban eséllyel indul a pályázaton, ezért mielőtt időt és pénzt fektetne a pályázatba mérje fel a REÁLIS esélyeit!

 

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

06 20 377 9200, gonczi.zsolt@fnti.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr117410106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása