Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Indulnak a pályázatok!

2015. március 17. 12:55 - Gönczi Zsolt

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Portfolio múlt heti konferenciájának nyitóelőadásában elsőként jelentette be, hogy idén júniusban 133 új pályázatot fognak meghirdetni a minisztériumok az új uniós ciklus terhére, összesen 2681 milliárd forint értékben.

Azt is elárulta, hogy március végén, április elején jöhet az új közbeszerzési törvény, melyet az év második felében elfogadhatják a képviselők.

Az intézményrendszer átalakításának részleteiről is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint bemutatta azokat a kormányzati terveket, amelyek a pályázat előkészítéseinek költségét korlátoznák. Az új pályázati ciklusban az előkészítés és megvalósítás költségeit 20% alá kell szorítani éspedig az alábbiak figyelembe vételével.

  • Az előkészítés közvetlen költségei nem lehetnek magasabbak 7%-nál
  • A közvetett költségei 5,5%-nál nem lehetnek magasabbak
  • Az ingatlanbeszerzéssel kapcsolatos költségek 2% alatt maradnak
  • A rezsiköltségek 1% alatt.

Ez összesen maximum 15% - lehet.

Azt is bejelentette Lázár, hogy az önkormányzatoknál korlátozni fogják a kiszervezés lehetőségét. Saját megvalósítási képességekkel kell rendelkeznie az önkormányzatoknak és állam vállalatoknak.

A kiírásra kerülő GINOP pályázatok keretében előreláthatóan az alábbi tevékenységek támogatandóak:

a)       Eszközbeszerzés.

  • technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése,
  • szállítás és üzembe helyezés,
  • betanítás (közvetlenül az eszközhöz kapcsolódva),
  • az eszközök felszerszámozásához az új szerszámok, új kiegészítő berendezések költsége, amennyiben alkalmassá teszi a meglévő gépet új termékek előállítására vagy kapacitásbővülést eredményez.”

 

b) Infrastrukturális és ingatlan beruházás

  • infrastruktúra építése, fejlesztése,
  • ingatlan építése, bővítése, fejlesztése, átalakítása,
  • ingatlanvásárlás (csak a Kombinált Mikrohiteles pályázat esetében van lehetőség rá)

 

c) Információs technológiafejlesztés

Beleértve az online megjelenés, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások, modern vállalatirányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó komplex vállalati infokommunikációs fejlesztések, üzleti alkalmazások támogatását is:

  • új hardver,
        • szoftver (beleértve: alapszoftver, speciális egyedi fejlesztésű szoftver),

 

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK KÖRE

 

Új, egyenként minimum nettó 200.000 Ft értékű tárgyi eszköz beszerzése

 

      • Technológiai korszerűsítést eredményező új, egyenként minimum nettó 200.000 Ft értékű eszközök (200.000 Ft érték alatti eszköz csak akkor támogatható, ha az a beszerzendő eszköz tartozéka) vételára.

 

Információs technológiafejlesztéshez kapcsolódó, egyenként minimum nettó 30.000 Ft értékű hardver beszerzése

      • Információs technológia fejlesztéshez (beleértve az online megjelenés, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások, modern vállalatirányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó komplex vállalati infokommunikációs fejlesztéseket, üzleti alkalmazásokat) kapcsolódó hardverek egyenként minimum nettó 30.000 Ft értékű eszközök költségei (Informatikai beszerzések esetén a Számítógép konfiguráció egy tételnek számít. A konfigurációnak nem része a projektor és a fénymásoló).

 

Információs technológiafejlesztéshez kapcsolódó szoftverek beszerzésének költségei az egyedi fejlesztésű szoftverek kivételével

      • Információs technológiafejlesztés (beleértve az online megjelenés, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások, modern vállalatirányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó komplex vállalati infokommunikációs fejlesztések, üzleti információs technológiafejlesztéshez kapcsolódó szoftverek beszerzésének költségei:

 

Infrastrukturális és ingatlan beruházás és vásárlás

      • Telekhatáron belüli infrastrukturális beruházások költsége (A felsoroltak akkor is infrastrukturális beruházásnak minősülnek, ha azok technológiai célokat is szolgálnak):
        1. Épületgépészeti gépek
        2. ivó-, ipari- és tűzi-víz hálózat, korszerű tűzvédelmi hálózat kiépítése és hozzájuk kapcsolódó berendezések, felszerelések,
        3. földgázvezeték, gázfogadó állomás, távhő vezeték, egyéb fűtési és hűtési rendszerek és hozzájuk kapcsolódó berendezések, felszerelések,
        4. elektromos energiaellátás hálózata (közüzemi hozzájárulás, elektromos hálózati csatlakozási díj) és hozzájuk kapcsolódó berendezések, felszerelések,
        5. eső- és szennyvízelvezetés, szennyvíztisztító és hozzájuk kapcsolódó berendezések, felszerelések,
        6. szennyvíztároló,
        7. központi fűtési, szellőzési, légfrissítő berendezések,
        8. felvonók,
        9. iparvágány,
        10. hűtőkamra,
        11. siló,
        12. ipari kapuk,
        13. a külső telefon és telekommunikációs hálózat csatlakozási pontjainak kiépítése,
        14. útépítés, parkoló, kerítésépítés,
        15. őrző-védő elektronikai rendszer, informatikai és távközlési alaphálózat kiépítése.
      • Ingatlan építés, bővítés, átalakítás, korszerűsítés költségei (kivitelezőnek fizetett ellenszolgáltatás).
      • Ingatlan vételára (adás-vételiszerződésben szereplő kifizetett ellenérték), amennyiben az ingatlan a Kedvezményezett székhelyéül, telephelyéül vagy fióktelepéül szolgál, erre a célra alkalmas, és kizárólagosan a Kedvezményezett tulajdonába kerül. Amennyiben az ingatlanvásárlás keretében telek és felépítmény vásárlására is sor kerül, és az adásvételi szerződés a telek vételárát is megállapítja, úgy erre az esetre a támogathatóság feltétele, hogy a telekre megállapított vételár a teljes elszámolható összköltség 10%-át ne haladja meg.”

 

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

+36 20 377 9200, gonczi.zsolt@fnti.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr857277717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása