Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Eldördült a startpisztoly, már beadhatók az új Uniós pályázatok!

2014. november 12. 14:05 - Gönczi Zsolt

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség uniós kommunikációért felelős helyettes-államtitkára azzal kapcsolatban, hogy mikor indulhat a pályázati dömping, az alábbiakat közölta: jelen állás szerint november 17-én, hétfőn nyújtjuk be az EU-nak az operatív programokat, így várhatóan januárban jöhetnek a minden operatív programot felölelő kiírások.

 A pályázatok beadása szempontjából az alap a palyazat.gov.hu és a szechenyi2020.hu oldalak, itt történik a pályázatok tényleges beadása és a pályázati folyamatok is itt követhetők nyomon.

 A beadási folyamat lépésről lépésre:

 Első lépésként a beadáshoz regisztrálni kell, ez után megerősítő email érkezik, ez után kezdhető meg a kitöltés maga.

 A belépés után saját felület jelenik meg, ahol nyomon követhetők a pályázati lehetőségek, a folyamatban lévő pályázatok, ezen a felületen történik majd a kapcsolattartás és követhető, hogy a beadott pályázatok milyen fázisban vannak.

 A támogatási kérelem 4 fő adatcsoportja:

  • a pályázó adatai,
  • a projekt szakmai tartalma,
  • pénzügyi adatok,
  • mellékletek csatolása (egyéb műveletek néven fut).

 Vannak ellenőrzési szempontok, a lezárás előtt ezeket a rendszer automatikusan lefuttatja, a beadást e nélkül nem engedi lezárni.

 A benyújtást követően maximum 3 napon belül a kérelem adattartalmát hitelesítő cégszerűen aláírt igazoló nyilatkozatot – amit a rendszer automatikusan generál a beadás után – postai úton is szükséges elküldeni a következő címre:

Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1539 Budapest Postafiók 684.

 A pályázat feldolgozása a nyilatkozat beérkezésével történik meg, tehát mindenképpen szükség van rá. Aki rendelkezik elektronikus aláírással annak ezt a lépés nem szükséges megtennie.

Jellemzően 12 hónapos projekt megvalósítás az elvárás a korábbi 24 hónapos helyett

Az első napos forráskimerülés elkerülése érdekében több ütemben jelennek meg a források, akár ugyanabban a konstrukcióban is, ugyanakkor a pályázatokat negyedévente tervezik közzétenni.

Az egyik legfontosabb az ágazati fókusz, ahol azt vizsgálják, hogy konkrétan mivel foglalkoztam az elmúlt években, vagyis miből keletkezett az árbevételem 50%-a. (tehát nem elég, ha a tevékenység csak benne van a cégkivonatban).

A másik fontos elem a 3 kötelező árajánlat megléte.

Jelenleg alaphelyzet, hogy a megfelelő pályázatokról a beérkezési sorrend dönt.

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

+36 20 377 9200

gonczi.zsolt@fnti.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr306890665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása