Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Érkeznek a milliárdok a kkv-szektorba

2014. október 03. 11:48 - Gönczi Zsolt

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 58 milliárd forint értékben ír ki öt pályázatot abból a kilencből, amellyel a 2014–2020-as uniós költségvetési ciklus első 120 milliárd forintos kerete megindul – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Jövő héten 9 pályázat fog megjelenni a 2013-2020-as ciklusból annak ellenére, hogy a Brüsszel még nem hagyta jóvá ezeket a pályázatokat, közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter . Ez azt jelenti, hogy ezen pályázatok finanszírozása a magyar költségvetés terhére fog megvalósulni, de Varga szerint szinte 99 százalékban biztosra vehető majd a brüsszeli jóváhagyás.

A pályázatokról:

  • 2 pályázati kiírás a kis- és középvállalkozások technológiafejlesztését és piacra jutását, míg

Az első kettőre a feldolgozóiparban régebb óta működő, legalább 10 főt foglalkoztató kis- és középvállalkozások vehetnek részt és gyártóeszközöket, vagyis új gépeket és berendezéseket vásárolhatnak belőle, illetve ha szükséges kapcsolódó infrastruktúra és IT-fejlesztésekre is lehetőség van.

Ennek a pályázatnak a kerete 8,5 milliárd forint, és 10 és 100 millió közötti összeget lehet elnyerni 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az NGM várakozása szerint 200 nyertes pályázó lehet.

Szintén a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások számára lesz elérhető egy 1,5 milliárd forintos keret, ahol pályázatonként 3-7,5 millió forint közötti támogatást igényelhetnek a külföldi piacokon történő megjelenésre. Azok a cégek akik itt sikerrel akarnak pályázni, végfogyasztói termékeket kell előállítaniuk, és 50, de akár 70 százalékos támogatási intenzitással számolhatnak.

  • 3 pályázati kiírás munkahelyteremtést fog elősegíteni.

A 3 pályázat a munkahelyteremtést, azon belül is elsősorban a fiatalok (18-24 éve közöttiek) foglalkoztatottságának növelését segíti elő. 4 milliárd forint jut a fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő programra, melyből a most megjelenő kiírás azon intézmények számára lesz elérhető, akik ilyen jellegű képzéseket folytatnak.

Szintén 4 milliárd forint a kerete a munka és magánélet összeegyeztetését segítő pályázati kiírásnak, amely a kisgyermekeket nevelő szülők rugalmas munkaidőben történő foglalkoztatottságát célozza és akár 100 százalékos támogatási intenzitást is tud nyújtani.

A harmadik munkahelyteremtésre kiírt pályázat (az ifjúsági garancia program) keretében a 15 és 24 év közötti nem tanuló fiatalok a foglalkoztatottsági szolgálaton keresztül kaphatnak speciális lehetőségeket. Így a program a kedvezményezettjei 40 milliárd forint értékben a munkaügyi szervezetek lesznek. A most kiírásra kerülő első szakaszban 40 ezer, a program végéig pedig 180 ezer fiatalnak kell részesülni ezekből a lehetőségekből.

Gönczi Zsolt

pályázati szakértő

+36 20 377 9200

gonczi.zsolt@fnti.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr776755403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása