Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

AZ ELSŐ FECSKE: Fűtéskorszerűsítés - Kazáncsere

2014. szeptember 22. 17:22 - Gönczi Zsolt

A mai napon a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a meglévő ingatlanokban lévő lakások széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező energiahatékonysági felújítását megvalósító beruházások – fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) - támogatására vonatkozó pályázati felhívást tett közzé.

A pályázaton részt vehetnek azon magánszemélyek, akik a pályázattal érintett életvitelszerűen lakott lakóépület tulajdonosai. A pályázatban nem vehet részt, nem jogosult pályázni az a magánszemély, aki nem rendelkezik bejelentett magyarországi tartózkodási hellyel (állandó lakcímmel, ideiglenes tartózkodási hellyel).

Pályázatot benyújtani, legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező, önálló (lakásfűtő / lakásfűtő és használati melegvíz termelő) gépészeti egységgel rendelkező lakás korszerűsítésére lehet

 Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006 (V.24) TNM rendelethez (a továbbiakban: TNM rendelet) igazítva azon lakóépületek energetikai korszerűsítésére lehet pályázatot benyújtani, melyek 2006. december 31-én jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkeztek.

A pályázat keretében, minden olyan a kazáncserével összefüggő, minden olyan tevékenység támogatható, melynek széndioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energetikai megtakarítást eredményező, hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítvánnyal igazolható. Az energetikai tanúsításokat (számításokat) az eredeti és tervezett állapotra vonatkozóan kell benyújtani, melyeknek tartalmazniuk kell a „Pályázói energetikai űrlap fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra” űrlapon bekérendő adatokat.

 Támogatott tevékenységek:

  • A fűtési / fűtési- és használati melegvíz rendszer hőtermelő berendezés cseréje új kondenzációs gázkazán beépítéssel;
  • Meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítése;
  • Járulékos munkálatok (kéményátépítés, fűtési- és használati melegvíz ellátó rendszer átalakítás, vezérlés kialakítása);
  • Energetikai tanúsítás, számítás, tervezési, engedélyeztetési és egyéb, átvétellel kapcsolatos szakhatósági költségek (pl: kéményseprő szakvélemény, gáz MEO átvételi jegyzőkönyvvel, használatba vételi engedély);
  • Használt eszközök beépítése nem támogatható.

 A támogatás formája: vissza nem térítendő, elszámolás elfogadását követő finanszírozású támogatás, amely pályázatonként egy lakásra igényelhető.

 A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség (elismerhető kivitelezési költségek + szakértői díjak) 40%-a lehet, azzal a kitétellel, hogy a pályázatonként/lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 650.000 forint.

 A kivitelezési munkálatok támogatható munkadíja, a támogatás szempontjából elismerhető anyagköltség 40%-ánál nem lehet több.

 A szakértői díj támogatható mértéke pályázatonként a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség maximum 8%-a lehet.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (http://zfr-kazancsere.hu) keresztülnyújthatja be a Kormányzati Portálon ügyfélkapus és pályázati portál regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló lakás – tulajdoni lapon szereplő – valamelyik tulajdonosa.

A pályázati portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől, pályázatot benyújtani a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően 2015. január 31. napjáig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

A pályázati dokumentáció letöltető az alábbi linkről: http://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/kazancsere-2014.html

Ügyfélkapus regisztráció térítésmentesen kezdeményezhető magyarországi okmányirodai hálózat bármely irodájában, vagy más erre felhatalmazott intézményben.

További információk: https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/

A pályázati portálon (http://zfr-kazancsere.hu) történő regisztráció során egy szigorított biztonságú felületen meg kell adni az alábbi – ügyfélkapus regisztrációval megegyező – adatokat:

  • Előnév
  • Vezetéknév
  • Keresztnév (csak az első)
  • Születéskori vezetéknév
  • Születéskori keresztnév
  • Anyja születési vezetékneve
  • Anyja születési keresztneve (utóneve)
  • Születési hely
  • Születési idő
  • Felhasználónév (amellyel a portálra kívánunk belépni)
  • E-mail cím (az ügyfélkapun megadottal szigorúan megegyező)
  • Irányítószám, település, közterület megnevezése, házszám
  • Telefon- vagy mobil- vagy telefaxszám

A pályázati portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől, pályázatot benyújtani a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően 2015. január 31. napjáig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

 Támogatást a pályázat benyújtását megelőzően megkezdett projektre nem lehet igényelni. A Pályázó a beruházást a pályázat benyújtását követően saját felelősségére azonnal megkezdheti, vállalva annak kockázatát, hogy negatív döntés esetén újabb pályázat az adott tárgyban nem nyújtható be, tekintettel arra, hogy megkezdett beruházás nem támogatható.

 Gönczi Zsolt

pályázati szakértő

+36 20 377.9200

gonczi.zsolt@fnti.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr566721673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása