Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Hogyan juthatók ingyen pénzhez ablakcsere, kazán és hűtő esetében!

2014. szeptember 18. 12:29 - Gönczi Zsolt

Hétfőtől végre elérhetőek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai 3 lépcsőben.. Ez összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást jelent három különböző pályázat esetében - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.

A három pályázati kiírás a következő:

  1. Fűtéskorszerűsítés

Az NFM 1 milliárd forinttal támogatja a lakások fűtésének korszerűsítését amelyre, magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek pályázhatnak. A kazáncsere-pályázaton 40 százalékos támogatást, pályázatonként és lakásonként maximálisan bruttó 650 ezer forintot lehet elnyerni, utófinanszírozási rendszerben, a kiírás szeptember 22-én jelenik meg.

 2. Háztartási nagygépek (hűtők és fagyasztók) cseréje

Az NFM 627,1 millió forinttal támogatja a háztartási nagygépek cseréjét, a kiírás szeptember 25-én jelenik meg, nyugdíjas és nagycsaládos magánszemélyek pályázhatnak.

Az elérhető támogatás a gépek beszerzési árának 50 százaléka,

  • az A+ energiaosztályú készülékekre maximum 25 ezer forint,
  • az A++ és A+++ gépekre legfeljebb 35 ezer forint lehet.

A támogatás a megkapott támogatói okirattal a vásárláskor azonnal érvényesíthető.

 3. Homlokzati nyílászárócsere

Az NFM 1,1 milliárd forinttal támogatja a homlokzati nyílászárók cseréjét, magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek pályázhatnak. A megítélhető támogatás legfeljebb bruttó 520 ezer forint pályázatonként, utófinanszírozási rendszerben. A kiírás szeptember 29-én jelenik meg.

 Így lehet pályázni

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet beadni a pályázati portálon keresztül annak a személynek, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan - tulajdoni lapon szereplő - tulajdonosa és ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon.


A pályázatokat benyújtani pedig a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően, a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet.


A részletes pályázati dokumentáció az egyes pályázatok meghirdetését követően az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.

Javasoljuk, hogy a pályázni kívánok, már most kezdjék el beszerezni a beruházás megvalósításához szükséges árajánlatokat illetve szükség esetén az engedélyeket.

Gönczi Zsolt

pályázati szakértő,

+36 20 377.9200

gonczi.zsolt@fnti.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr506708623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása