Pályázati kisokos!

minden ami a pályázattokkal kapcsolatos egy helyen

Fontos mérföldkő ! - Napokon belül jöhetnek az uniós pályázatok

2014. szeptember 11. 14:55 - Gönczi Zsolt

A mai napon Partnerségi Megállapodásra melyet Magyarország benyújtott Brüsszelnek elfogadásra kerül. A Partnerségi Megállapodás keretében az Európai Unió a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban összesen:

  • 21,9 milliárd eurónyi beruházási,
  • 3,45 milliárd eurónyi mezőgazdasági,
  • 39 millió eurónyi halászati támogatást nyújt Magyarországnak

 Ezen felül további mintegy 9 milliárd eurónyi közvetlen (mezőgazdasági) támogatással, illetve a magyar társfinanszírozással is számolni lehet a fejlesztési ciklus során.

 A Partnerségi Megállapodás mai budapesti ünnepélyes átadása kapcsán az alábbi megjegyzés hangzott el:

"Ezt követően, de még szeptemberben várható a konkrét intézkedéseket meghatározó operatív programok elfogadása, amelyeknek előzetes egyeztetése a nyár folyamán már megtörtént. Az elfogadott operatív programok megjelenése pedig tulajdonképp az utolsó mérföldkő, amelyet a vállalkozások számára legfontosabb lépés, azaz a pályázati felhívások megjelenése követ. Az első felhívások megjelenése így 2014. szeptember második felére várható, amelyek előre láthatóan eszközbeszerzés és telephelyfejlesztés típusú pályázatok lesznek".

A magyar hatóságok az Operatív Programok brüsszeli elfogadása nélkül is meghirdethetnek új, Széchenyi 2020-as (a vállalkozók körében bizonyára népszerű) kisebb keretösszegű pályázatokat (a GINOP keretében). Ez esetben ezeket magyar költségvetési kockázatokra teszi meg az intézményrendszer abban bízva, hogy mire a pályázatok beérkezése és elbírálása után a kifizetésre kerülne a sor, addigra már megérkezik Brüsszel hivatalos jóváhagyása az Operatív Programokra. Ha ez megtörténik, akkor a brüsszeli támogatás is lehívható lesz majd a magyar társfinanszírozás mellett. Így tulajdonképpen időveszteség nélkül lehetne elindítani az új ciklushoz kötődő pályázatokat.

Gönczi Zsolt

pályázati szakértő,

+36 20 377.9200

gonczi.zsolt@fnti.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvpalyazatok.blog.hu/api/trackback/id/tr326688993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása